Pureli Rosto

MALZEMELER
1 kg sigir eti
5 corba kasigi margarin
3 dis sarmisak
1 kg patates
2 bas sogan
1 bas orta boy havuc
1 defne yapragi
1 cay bardagi sut
3 domates (veya 1 corba kasigi domates salcasi)
tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Kemiksiz sigir etini, birkac yerinden catalla delin, lezzeti vermesi icin 3 kasik margarinde cevirerek kizartin. Soganlari, parca havucu, sarmisaklari; karabiberi, tuzu, defne yapragini katarak kizartmaya 5 - 6 dakika kadar daha devam edin. Sonra domatesleri katin, yine karistirip domatesleri eritin, iki bardak kadar sicak su koyup orta ateste et iyice yumusayincaya kadar pismeye birakin. Iki saati askin bir sure et iyice pisince patatesleri soyup kucuk dograyarak bir tencereye alin. Etin suyunu suzerek patateslere katin, sicak su ilave edip haslayin, suzup kevgirde ezip pure haline getirin, kalan iki kasik yagi ekleyip, hafif ates uzerinde catalla karistirarak 5-6 dakika pisirin, ilik sutu katip biraz karistirip bir kenara alin, eti dilim dilim kesip pure ile susleyebilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz