Rumeli yemegi
MALZEMELER
1/2 kg parca et
1 demet taze sogan
1 corba kasigi sivi yag
1 demet dere otu
1 corba kasigi tereyagi
1 demet taze nane
1 cay kasigi karabiber
tuz
hamuru icin:
2 adet yumurta
1 cay kasigi kabartma tozu
1 corba kasigi nane
1 su bardagi sivi yag
alabildigi kadar un
HAZIRLANISI
Sivi yagi tencerede kizdirin. Sarmisagi, soganlari ve dereotunu ince ince kiyin. Yagin icine atin ve cevirerek kavurun. Eti de ekleyin ve birkac dakika daha kavurun sonra tencereyi ocaktan alin. Baska bir kabin icinde 2 adet yumurta, 1 cay kasigi kabartma tozu ve unu karisitirip naneyi ilave edin. Hamur haline getirin ve bu hamuru mutfak tezgahina yayin. Kucuk parcalar kesin. Bir su bardagi sivi yagi derin bir tencerede kizdirin. Kestiginiz hamur parcalarini icine atin. Cevirerek kizartin. Buyuk bir tabaga hamurlari dizin ve uzerine yemegi dokun
Afiyet Olsun!