Sarap balik

MALZEMELER
2 kg levrek baligi
2 kg kirlangic baligi
1/2 kg karides
1.5 su bardagi balik suyu
3 su bardagi beyaz sarap
2 adet kereviz yapragi
1 demet maydanoz
2 su bardagi su
2 avuc kapari
1 corba kasigi un
5 dilim ekmek
1 corba kasigi Ingiliz salcasi (Worcestershire sauce)
tuz, karabiber

HAZIRLANISI
Bir tencereye sarap, su, kereviz yapraklan, maydanoz, sogan, tuz, karabiber ile temizlenyip, yikadiginiz baliklari koyun, kuvvetli ateste pisirin. Diger bir kapta karidesleri haslayin. Balik pistikten sonra etleri deri ve kemiklerinden ayirin, bir kaba duzgun bir sekilde yerlestirin. Ustune pismis karidesleri ilave edin. Baligin icinde pistigi suyu birbucuk bardak kalana dek kaynatip, ince bir suzgecten gecirin. Margarin, un ve baligin suyu ile bir besamel sos yapin, icine (varsa Ingiliz salcasi ve) kaparileri katin ve baliklarin uzerine dokun. Sicak firinda onbes dakika pisirdikten sonra, kabuklarini cikartip,yarim parmak kalinliginda kesip,firinda kizarttiginiz francala dilimleri ile servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz