MALZEMELER
2 adet orta boy sogan
2 iri dis sarimsak
2 corba kasigi zeytinyagi
1 tatli kasigi domates salcasi
2 adet iri domates
1/2 cay kasigi kekik (inceltilmis)
1 silme cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi seker
HAZIRLANISI
Soganlari ve sarmisaklari blender ile iyice kiyin. Ince bir elekten gecirip suyunu ve posasini ayirin. Elde ettiginiz posayi kekik ile birlikte iyice kizdirmis oldugunuz yaga atin ve orta ateste surekli karistirarak pisirin. Soganlar pembelestiginde tuz ve sekeri katin. Her defasinda bir cay bardagi su ilave edip suyunu cektirerek pelte kivamina getirin. Son defasinda ise soganin suyunu ilave edip yogunlasana kadar pisirin. Domates salcasini da karistirip bir sure pisirdikten sonra blender ile iyice parcalanan domatesleri ilave edin. Kivami istediginiz gibi oldugunda sosunuz hazir olmus demektir.