Soganli tavuk rulosu
MALZEMELER
bir adet tavuk
iki adet havuc
13-15 adet yesil fistik
1 corba kasigi kus uzumu
yarim tabaka yagli kagit
2 corba kasigi galeta unu
bir adet sogan
tuz, karabiber
HAZIRLANISI
Tavugu temizledikten sonra sogan ve havucla birlikte tuzlu suda haslayin. Hasladigiz tavugu kemiklerinden ayirip, derisiyle birlikte findik iriliginde dograyin.
Tavukla beraber hasladiginiz havucu ufak ufak dograyin. Bunu havuc, kabuklan soyulmus fistiklar, kus uzumu ve karabiberle birlikte karistirin. Bu kansima iki-uc corba kasigi tavuk suyunu ilave edip,karistirin. Ikiye katlandiginiz yagli kagidin uzerine galeta ununu serpin, uzerine hazirlamis oldugunuz karisimi dokun. Yagli kagidi sikistirarak sarip, 5-6 cm kalinliginda bir rulo yapin. Uclarini buzup, sikica baglayin. Ruloyu buzdolabinda bir gece bekletip, daha sonra dilimler halinde kesin, soguk olarak servis yapin.
Afiyet Olsun!