Terbiyeli sut kuzusu
MALZEMELER
1 kg sut kuzusu (but tarafi tercih edilmelidir)
1.5 limonun suyu
3 kahve fincani su
14 adet arpacik sogani
2 cay kasigi karabiber
1 corba kasigi margarin
3 adet yumurtanin sarisi
HAZIRLANISI
Budunun kemigini cikarin ve etinin ince derisini soyun. Daha sonra budu, yumurta iriliginde parcalar halinde dograyip, bir tencereye koyun. Margarin ve kabuklarini soydugunuz arpacik soganlarini butun olarak uzerine ilave edip, hafif ateste pismeye birakin. Her 15 dakikada bir tencereye yarim kahve fincani su katarak etleri iyice yumusayincaya dek, 1 - l.5 saat pisirin. Eter pistiginde baska bir kaba uc adet yumurtanin sarisi, bir kahve fincani su ve 1.5 limonun suyunu koyun, bunlari iyice cirparak kopurtun. Boylelikle hazirladiginiz terbiyeyi, etlerin uzerine dokup, karistirin ve 1-2 dakika kadar sonra tencereyi atesten alip, sicak servis yapin.
Afiyet Olsun!