Venus salatasi

MALZEMELER
1 adet kucuk boy karnabahar
1 adet marul gobegi
4 adet kirmizi turp
1 adet salatalik
8-10 yaprak tere
2-3 sap dereotu
4 adet domates
2 adet patates
4 adet havuc
4 bas pancar
uzum sirkesi
zeytinyagi
karabiber
maydanoz

HAZIRLANISI
Karnabaharin cicek kismini tuzlu kaynar suda haslayin. Pancarlarin uzerini kaziyip bol suda yikadiktan sonra, patateslerle birfikte tuzlu suda haslayin. Tereleri yikayin, salataligin kabugunu soyduktan sonra dilimleyip, dograyin. Turbu temizleyip, dorde bolun ve bol suda yikayin. Marulun gobegini acarak bol suyla yikayin. Domatesi dilim dilim dograyin ve cekirdeklerini cikartin. Havuclarin ustu kaziyip, rendeleyin. Buyukce bir salata tabaginin ortasina marulun gobegini yerlestirin. Cevresine turp parcalari ve kucuk parcalara bolunmus karnabaharlari yerlestirin. Sonra sirasiyla dilimlediginiz pancarlar, patatesler, salatalik ve domatesleri dizin. Rendelediginiz havuclari en disa koyup, salatayi tere yapraklariyla susleyin. Bir kapta arzu ettiginiz kadar sirke, zeytinyagi,karabiber ve tuzu iyice cirparak birbirine yedirin ve sonra salatanin ustune gezdirerek dokun. Salata tabagini biraz maydanoz ve dereotu yapragiyla susledikten sonra servis yapin.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz