Yavan corbasi
MALZEMELER
1 cay bardagi mercimek
1 su bardagi asurelik bugday
1 cay bardagi kuru fasulye
1 cay bardagi nohut
2 yemek kasigi kavurma
2 yemek kasigi biber salcasi
2 yemek kasigi tereyagi
4 adet sogan
2 yemek kasigi kirmizi pulbiber
1 cay kasigi tuz
8 su bardagi su
HAZIRLANISI
Bugday, fasulye, mercimek ve nohutu yikayip pisirmeden bir sure once islatin. Tencereye su ile beraber ilave ederek karistirmadan kaynatin. Kaynadiktan sonra kisik ateste yaklasik 50 dakika pisirin. Diger tarafta soganlari ince ince dograyin. Kavurma ve tereyagi ile karistirarak kavurup salca, kirmizi biber ve tuz ekleyin. Pisirdiginiz dovme, fasulye, mercimek ve nohuta hazirladiginiz salcali karisimi ilave ederek bir tasim kaynattiktan sonra servis yapin.
Afiyet Olsun!