Yogurtlu bakla corbasi
MALZEMELER
1 adet yumurta
1/2 kg taze bakla
2 corba kasigi tereyag
2 su bardagi suzme yogurt
1/2 su bardagi un
1 bas sogan
maydanoz
nane
dereotu
tuz

HAZIRLANISI
Taze bakla ayiklayip, yikadiktan sonra enine, ince ince kiyin. Duduklu tencereye bir corba kasigi tereyag koyup, ince centilmis sogan sararincaya kadar kavurun, daha sonra kiyilmis baklalari ilave edip kanstin. Baklalann rengi donmeye baslayinca, dort su bardagi su, biraz da tuz ilave edip tencerenin kapagini kapatin, ve yirmi dakika kadar pisirin. Diger yanda bir tencerede suzme yogurt, un ve yumurtayi su ile ezip mikserle ayran kivamina getirin. Kaynayincaya kadar, tahta kasikla, dibini tutturmadan karistin. Duduklu tencerede pisirdiginiz baklalari da suyu ile birlikte tencereye koyup on dakika birlikte kaynatip, tuzunuilave edin. Istege gore kiyilmis maydanoz, dereotu, nane koyup karistirin. Uzerine kirmizi biberli tereyagi gezdirip sicak sicak servis yapin.
Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz