Zeytinyagli dolma
MALZEMELER
1 bardak pirinc icin : 4 orta boy sogan
1 su bardagi zeytinyagi
50 gram dolmalik fistik
50 gram uzum
1 tatli kasigi yenibahar
1 cay kasigi tuz
1 cay kasigi kekik
1 cay kasigi kuru nane
2 su bardagi pirinc icin : 1 kilo dolmalik yesil biber ya da asma yapragi veya 1 kilo pazinin yapragi
3 adet kesmeseker
2 adet domates (dolmalik bibere kapak yapmak icin)

HAZIRLANISI
Yag tencereye konur. Ince kiyilmis sogan ve fistik ilave edilip 1-2 dakika hafifce cevrilir. Ayiklanmis, yikanmis pirinc de ilave edilip sadece 1-2 kez daha cevrilir. Yikanmis ve saplari cikarilmis uzum, yenibahar, seker, tuz, kekik, nane de eklenip 1-2 defa da bu sekilde karistirilir ve tencerenin kapagi kapatilip atesten alinir. Dolmanin ici soguyunca, ayiklanip yikanmis, kapaklari kesilmis ve ici temizlenmis olan dolmalik biberlere bu malzeme doldurulur. Domatesin kabuklari kesilerek biberler uzerine kapanir ve malzeme bitinceye kadar biberler doldurulur. Alti duz bir tencereye yanyana gelecek sekilde dizilir. 1,5 bardak kadar su konulur ve orta hararette yarim saat kadar pisirilir. Ilindiktan sonra tencereden alinip servis tabagina konulur.
Not: Servis tabagina alinan dolmalarin daha lezzetli ve parlak gorunmesi icin yarim limonun suyu bir kahve fincani zeytinyagi ile cirpilip dolmanin uzerine gezdirilebilir. Limon dilimleriyle suslenebilir. Pazi ile yaparken pazinin saplari cikarilip, yikanip kaynar suya atilir ve hemen sudan alinarak eger pazi yapraklari ufak ise icine malzeme konularak tek tek, buyuk ise ikiye bolunerek sarilir. Ayni sekilde asma yapraklari da kaynar suda 1-2 dakika haslandiktan sonra tek tek sarilir

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz