Zeytinyagli kereviz
MALZEMELER
3 adet kereviz
2 adet havuc
100 gram kadar bezelye
1,5 limonun suyu
1 bas sogan veya 6 adet arpacik sogan
6 adet kesmeseker
Yeterince tuz
1 cay bardagi zeytinyagi

HAZIRLANISI
Kerevizler ayiklanir, yikanir, kabuklari soyulduktan sonra ortadan ikiye bolunur ve 1 limonu kullanarak yaptigimiz limonlu suya atilir. Diger taraftan temizlenmis yikanmis havuc tavla zari buyuklugunde kup kup kesilir, bezelye de ilave edilerek limonlu sudan cikarilmis ve alti duz bir tencereye yerlestirilmis kerevizlerin iclerine doldurulur. Artan malzeme tencerenin etrafina serpistirilir. Herbir kerevizin uzerine 1 kesmeseker konur. Yarim limon suyu ile zeytinyagi cirpilir ve kerevizlerin uzerine dokulur. Ayrica 1,5 cay bardagi daha su ilave edilir. Tuz eklenir. Kapag? hic acilmadan 25-30 dakika orta ateste pisirilir. Ilindikta sonra servis yapilir.

Afiyet Olsun!

Russian America Top. Рейтинг ресурсов Русской Америки. Rambler's Top100 Rambler's Top100

Сайт управляется системой uCoz